Mazeret Sınavı Başvuruları Hk. - Biruni Üniversitesi

Mazeret Sınavı Başvuruları Hk.

Tarih : 20 Nis 2023 Perşembe
Mazeret Sınavı Başvuruları Hk.

Değerli öğrencilerimiz,

Fakültemizde Bahar dönemi yapılan ara sınavlara katılamayan öğrencilerimiz için mazeret sınavı başvuru tarihleri 20.04.2023-30.04.2023 arasındadır.

Mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyip mazeret sınavlarına katılmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda yer alan başvuru formunu öğrenci mail adresleri ile giriş yaparak başvuru tarihleri arasında doldurmaları gerekmektedir.

*Mazeret Sınavları 15-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

SAĞLIK RAPORU OLAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA

Sınav mazeretleri ile ilgili sağlık raporu olup sınavlara giremeyen öğrencilerin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

1-Sadece SGK anlaşmalı kurumlardan alınan KAŞELİ VE İMZALI raporlar geçerlidir.

2-Yurt dışındaki bir kurumdan alınan raporlar, yeminli tercüman tarafından tercüme edilip onaylanması halinde değerlendirmeye alınacaktır.

3- SGK anlaşması olmayan kurumlardan (Muayenehaneler, Diş poliklinikleri vb) alınan ya da KAŞE / MÜHÜR bulunmayan raporlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

4-Saatlik alınan raporlar geçerli değildir. 1. madde kapsamında alınan en az 1 günlük raporlar değerlendirmeye alınır.

5-Raporlu olunan süre içerisinde öğrencilerin sınavlara katılmaması gerekmektedir. Raporlu olduğu sürede bazı sınavlara girip girmedikleri diğer sınavlar için rapor değerlendirmeye alınmaz.

TEKNİK SIKINTI YAŞAYAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA
    1. Sınavda yaşanan teknik sıkıntı nedeniyle mazeret başvurusunda bulunan öğrencilerimizin, sınav esnasında sistemin attığına dair kanıtlarını (sınavın ait olduğu dersin de adının göründüğü sınav ekran fotoğrafı, sınav ekran kaydı vs.) yüklemeleri gerekmektedir. Ayrıca Bilişim Direktörlüğünden sınavın gerçekten teknik bir sıkıntı nedeniyle mi yarım kaldığı konusunda bilgi alınacaktır.
    2. Mazeret sınavları YÜZ YÜZE yapılacaktır. Sınava girip teknik sorun yaşayarak sınavı yarım kalan öğrencilerin notları ilan edilse dahi mazerete başvurmaları ve mazeretleri kabul edilmeleri halinde yüz yüze mazeret sınavlarına alınacak ve ONLINE SINAV NOTLARI İPTAL EDİLECEKTİR.
    3. Online sınavlarda herhangi bir nedenle (İnternetin olmaması, elektriğin kesilmesi, sınav saatinin öğrenci tarafından karıştırılması vb) sınava hiç başlamayan öğrencilerin mazeretleri kabul edilmeyecektir.
    4. Online sınavlarda son sorulara kadar ilerlemiş öğrencilerin teknik sorun nedeniyle yapacağı mazeret başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

İKİ SINAVI ÇAKIŞAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA

1-Alttan aldığı dersler ile üstten aldığı derslerin sınavları çakışan öğrencilerin aldıkları dersleri gösteren TRANSKRİPT BELGELERİNİ BAŞVURU FORMUNA YÜKLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

-BAŞVURULAR SONA ERMİŞTİR