Mazeret Sınavı Başvuruları Hk. - Biruni Üniversitesi

Mazeret Sınavı Başvuruları Hk.

Tarih : 15 Nis 2024 Pazartesi
Mazeret Sınavı Başvuruları Hk.

Değerli öğrencilerimiz,

Fakültemizde Bahar dönemi yapılan ara sınavlara katılamayan öğrencilerimiz için mazeret sınavı başvuru tarihleri 15.04.2024-26.04.2024 arasındadır.

Mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyip mazeret sınavlarına katılmak isteyen öğrencilerimizin mazeret başvuru formunu doldurarak başvuru tarihleri arasında dekanlığımıza şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

SAĞLIK RAPORU OLAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA

Sınav mazeretleri ile ilgili sağlık raporu olup sınavlara giremeyen öğrencilerin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

1. Sadece SGK anlaşmalı kurumlardan alınan KAŞELİ VE İMZALI raporlar geçerlidir.
    2. Yurt dışındaki bir kurumdan alınan raporlar, yeminli tercüman tarafından tercüme edilip onaylanması halinde değerlendirmeye alınacaktır.
    3. SGK anlaşması olmayan kurumlardan (Muayenehaneler, Diş poliklinikleri vb) alınan ya da KAŞE / MÜHÜR bulunmayan raporlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
    4. Fotokopi, fotoğraf ya da mail ile gönderilen raporlar dikkate alınmaz. Raporların ıslak imzalı asıllarının teslim edilmesi gerekmektedir.
    5. Saatlik alınan raporlar geçerli değildir. 1. madde kapsamında alınan en az 1 günlük raporlar değerlendirmeye alınır.
    6. Raporlu olunan süre içerisinde öğrencilerin sınavlara katılmaması gerekmektedir. Raporlu olduğu sürede bazı sınavlara girip girmedikleri diğer sınavlar için rapor değerlendirmeye alınmaz.

DİĞER MAZERETLER HAKKINDA

1. Sağlık durumları dışında yaşanan zaruri mazeretler için öğrencilerimiz başvuru formuna ek olarak mazeretlerini bildiren belgelerle birlikte (eğer belgeler yabancı dilde ise yeminli tercüman tarafından Türkçe tercümesi yapılarak) dekanlığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir.

Mazeret başvuruları fakültemiz yönetim kurulu tarafından değerlendirilir, kurulun uygun görmesi hainde öğrenciler mazeret sınavına alınabilir.