2022-2023 Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimize “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı - Biruni Üniversitesi

2022-2023 Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimize “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı

    Yayın Tarihi :
    15 Ara 2022 Perşembe
    11:00
2022-2023 Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimize “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı

    Üniversitemiz Reyhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel, İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Özcan Diş Hekimliği Fakültesi ailesine katılan öğrencilerin kendilerine emanet olduklarını, eğitimleri boyunca hep yanlarında olacaklarını ve mezun olduktan sonra da ülkemiz için iyi birer diş hekimi olmalarını sağlayacaklarını söyledi. Dekan Prof.Dr. İlknur Özcan , “Uzun ve meşakkatli bir sürecin başında olan öğrencilerimize Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak birinci sınıftan itibaren modern, nitelikli ve yeni teknolojilerle donatılmış altyapısı ve deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla beş sene boyunca üst düzey eğitim-öğretim sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

     

    İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Kazazoğlu da diş hekimliği tecrübesini öğrencilerle paylaşırken, mezuniyet sonrasında da kendilerini geliştirmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

     

    Ardından konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel Diş Hekimliği Fakültesi’nin Üniversitemizin güçlü fakülteleri arasında yer aldığını söyleyerek, Fark yaratmaya devam edeceğiz ‘’Sevgili Öğrenciler; lütfen hocalarınıza, hastalarınıza, anne ve babalarınıza saygılı olun. İyi iletişim kurun. Sizin iyi bir diş hekimi olmanız yetmez. İletişiminiz iyi yapmanız lazım. Meslek sahibi olmak için, sınıf geçmek için değil, öğrenmek için çalışın sizler bugün beyaz önlük giyeceksiniz. Beyaz önlük masumiyeti, saflığı, temizliği ifade eder. Hekimlik kutsal bir meslektir. Sizler kutsal bir mesleğe adım atmış bulunuyorsunuz. Bunun değerini de hem maddi, hem de manevi ileri de göreceksiniz. Benim sizden beklentim şudur. Kaliteli bir üniversitede ve kaliteli bir fakültede çok kaliteli öğretim üyelerinden çok önemli bilgiler alarak, çok iyi bir diş hekimi olacağınızı biliyorum. Bunda bir kaygım yok. Sizlerde kaygı duymayın. Sadece sizlerden ricam, vatanını, milletini seven, ailesine devamlı saygılı olan, vatansever bir birey olarak yetişmenizi istiyorum’’ Dedi.

    Açılış konuşmalarının ardından diş hekimi adayı öğrencilere beyaz önlükleri Rektör, protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından giydirildi.